CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 19, 2011

hahaha...nk tgelak!!!

blk kja td aku singgah kedai runcit nk bli brg ckit.msa dok pilih2 udang n aym ada (ibu n ank) nih.ank pmpuan dlm umur 4thn n pandai ckp.asyik nk tlg amik plastik bg ibu dia masuk brg yg nk dibeli.msa 2 dok dgr ibu dia dok pnggil "syg" kt ank dia "syg...yg nih dh ada plastik.x nk dh plastik 2...mmbazir...".yg 2 syg.yg ni syg.tp ok lah kn...?budak2...

msa nk byr pn aku bratur blkg (ibu n ank) tu.dh sudah byr ibu dia pnggil "baby bwk plastik yg ringan ni k..."kahkahkah...dlm hati aku dok gelak dh."budak besaq nih nk pnggil baby...????????????????hmm...dlm otak aku bnyk gila ???????question mark??????????

pastu aku ke kedai sblh nk bli roti.skali lg 2org nih ada kt kdai 2 n sesma nk byr ngn aku.ibu dia pnggil lg "baby..." n trus kluaq kedai ngn ank dia.tetiba ja cashier 2 (pmpuan) jenguk n trus tgelak smbil dok ngomel sorg2 dia "hik hik...pnggil baby..." then dia ckp ngn aku."dh besar pn nk pnggil baby.nnti dok tbwk2 pnggil baby smpai budak 2 sek kwn2 ckp kt budak 2 ank mak".aku senyum ja lah.hmm...ada gak org yg sepndpt ngn aku rupa'y...

patutkah budak yg dh umur cmtu dipanggil BABY...???!!!WHAT SAY U...???

p/s: kpd sesapa yg bca nih n mmg pnggil ank dia baby w/pun dh besaq sorry k...aku mmg x stuju lngsung!!!

7 comments:

Lana Bulu said...

aku pn x setuju secara x langsung...kah2

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

ibu syafiq said...

2 lah psl...

MrS. F!zA said...

hahahahaha asben kita pon pggil kita baby(sayang) la mksdnya tu..huhu

ibu syafiq said...

ala...klu husband pnggil ok kot...tp klu budak dh bsar mak ayah pnggil bby cm x sesuai a...ntahlah.pndpt ibu syafiq la...

ainhany said...

ermm baby shafiq ape kabar?
cepatla dapat adik gerenti dah berganti abag shafiq...( andainya anakanda shafiq boleh berbicara pasti setuju degn kata2 mak chu nie kan)???

komen: Di tangan ibuayahlah bermulanya satu kehidupan....semuga sempurna dgn amanah.

ibu syafiq said...

baby syafiq...?x rock lngsung.x yah ada adik lg pn dh pnggil abg syafiq dh...huhu...mmg syafiq pn stuju dgn kata2 mak chu tp ibu n abah dia blm bsedia lg...hehek...

amin...dgn komen k.aini...