CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 18, 2011

alkisah syafiq

msa bwk syafiq kluaq giant kemarin bukn main ramah dia tau!!!ada ja org yg dia tegur tp cm biasa lah.mmg org yg dia tegur 2 x fhm lah apa dia ckp.uu...aa...uu...aa...dgn nada yg mcm2.kekadang slow.kekadang klu dia exited crita jd kuat.kekadang sambil crita smbil gelak.yg fhm'y dia sorg ja lah.huhu...

msa dlm giant.ada lah sorg makcik ngn ank dia...dok suka ja tgk syafiq.depa dok teguq syafiq tp msa 2 syafiq bo layan sbb sibuk dok suh aku amikkn brg yg dia nk.nk amik sndri x leh sbb dok dlm troli...huhu...bila dh aku x layan dia tnjuk2 nk bnda 2 dkt makcik td.pndai toi tau!!!dh ibu dia x bg dia suh org lak kn...?sudah'y lama gaklah makcik 2 dok layan smpailah brg yg dia tnjuk 2 dpt dpegang...huhu...

nk tau apa yg syafiq bkenan???!!!ia'y adalah sebuah tabung.dlm bjenis2 tabung kt situ bila amik ja dia x mau n tnjuk lg.smpailah dpt tabung yg dia bkenan.wrna yg sgt merah menyala n ia'y adalah sebuah tabung bentuk pili bomba.haish!!!adakah syafiq nk follow kja uniform mcm abah dia...?kita tggu!!!tp kn...last2 aku x amik pn tabung 2 sbb syafiq dh ada tabung pn...kehkehkeh...

pastu aku ada lah singgah kt 1 butik bju dok tgk2 baju kt situ.syafiq mmg kna dok dlm troli giant a...klu bg dia jln mmg x jmpa a...hehek...smbil aku dok belek2 bju dia sembang apa ntah ngn pnjual kt situ.siap dgn tgn2 lg!!!haha...nk tgelak aku tgk.org 2 pn ckplah dgn aku."ramah'y ank...!!!crita mcm2.fhm plak 2 apa org ckp tp x pndai nk ckp blk".kehkehkeh...syafiq...syafiq...

msa kt wendys plak msa tgh order kt kaunter aku biar ja syafiq jln2 kt dlm 2.budak2 kecik lain dok diam ja kt mak ayah dia.bukn cm syafiq.jln merata.jmpa ja budak2 sebaya dia @ yg blm leh jln sibuk ja dok pegang pp budak 2.haha...

tetiba t'nmpk syafiq dok gebang ngn mak arab yg pakai purdah.ha...sudah!!!mak arab 2 pn sporting.layan ja...syafiq crita2 n mak arab 2 angguk2.kot2 mak arab 2 mmg tau kot apa syafiq cakap.huhu...aku blh tgk ja lah sbb kt kaunter kn...dh abih order,byr n bwk mknn ke meja lalu kt tepi mak arab 2.aku pn ckplah kt syafiq "salam...salam...".syafiq yg dh biasa dngaq ayat 2 trus amik tgn mak arab 2 n cium.mak arab 2 tkejut tau!!!siap kata "masyaallah...masyaallah....(ayat sterus'y aku x fhm dia dok crita kt husband dia)".that's mean she's really shock with syafiq's attitude.maybe ank2 sblh sana x mcm ni kot kn...?bagus ank ibu!!!i'm proud with u syafiq!!!

video
cmnilah gaya'y klu syafiq b'cerita

3 comments:

MrS. F!zA said...

dh pndai bercerita lah.. ank kita sepatah2 je.. mmg ramah syafiq..hihi

Fieza79 said...

bijak dn keletah la syafiq...ada gaya tu..hehee

ibu syafiq said...

2 la psl...ibu dia yg ramah ni pn dh kalah dh dgn syafiq.kuikuikui...kt rumh w/pun b'2 syafiq ja dok crita lebih.ibu dia dok angguk2 ja...huhu...